BENVINGUTS!

Benvinguts al nostre blog de Ciències del Món Contemporani (CMC). Publicarem en aquest blog tot el que farem durant aquest any: comentaris, conclusions i més.


Esperem que us agradi!


Imagen relacionada

domingo, 7 de octubre de 2018

Conclusió notícia falsa

Pol Salvador i Esther Salvador



L'objectiu d'aquest petit treball era inventar-se una notícia falsa que incités que la gent del carrer tragués conclusions precipitades i equivocades per falta d'informació. Així es podria demostrar que quan llegim notícies, ens refiem massa del que està escrit sense qüestionar-nos l'origen de les fonts i deixant-nos emportar pel caire de les paraules i dels números donats. En aquest cas, el resultat ha estat el següent:

Després de preguntar a 8 persones a la Rambla de Gavà, 7 d’aquestes coneixien algú que utilitzava lents de contacte habitualment. D’aquestes 7, 2 afirmaven que sofrien algun dels símptomes, i d’aquestes 2, només 1 firmaria a favor de prohibir les lents de contacte.
Gran part de la gent a qui vam llegir la noticia se la van creure, però donat que és un producte molt comercialitzat, no volien firmar a favor de la prohibició.


Per tant, per concloure, podem afirmar que quan s’utilitzen números i percentatges i un vocabulari aparentment especialitzat, la gent tendeix a creure-s’ho encara que la validesa d’aquesta notícia sigui nul·la. Tot i això, en aquest cas, com que és un producte que s’utilitza molt, la gent confiava que els símptomes no eren gaire greus ja que si no, no es vendrien.



No hay comentarios:

Publicar un comentario