BENVINGUTS!

Benvinguts al nostre blog de Ciències del Món Contemporani (CMC). Publicarem en aquest blog tot el que farem durant aquest any: comentaris, conclusions i més.


Esperem que us agradi!


Imagen relacionada

viernes, 19 de octubre de 2018

Notícia 01: Planta que mata cèl·lules de càncer

- Titular:                                                     Una planta de l'Amazones que mata cèl·lules 
de càncer reviu les esperances
- Resum: 
    La científica, Jenifer Trepiana, junt amb els seus companys de la Facultat de Medicina del País Basc, ha publicat el seu estudi sobre com la planta Vismia baccifera, que només es troba en l'Amazones colombià podria tenir un futur com a tractament per al càncer de fetge. 
    Els indígenes fan servir aquesta planta per les seves propietats antiinflamatòries. I després, d'una comparació amb altres plantes de l'Amazones, els científics van determinar aquesta planta com la que provoca més efectes sobre el fetge gràcies a la seva capacitat antitumoral. 
    L'últim pas que queda per comprovar és la seva eficàcia, per això es tractarà primer a fer proves amb ratolins, per així al cap del temps, fer que funcioni en humans. 

- Font (enllaç o referència bibliogràfica): 
- Data de publicació: 30 de setembre de 2018
- Àmbit científic: Medicina i Salut
- Glossari: 
               - Vismia baccifera: planta de l'Amazones colombià, amb capacitat de matar les cèl·lules de càncer del ronyó o del fetge.

Resultado de imagen de vismia baccifera

- Comentari de text: 
    La notícia parla sobre la possibilitat de un tractament anticàncer de fetge, a través d'una planta que només es troba a l'Amazones colombià i que té propietats antiinflamatòries i d'eliminació de cèl·lules de càncer en aquest òrgan i el ronyó. 

    Només falta que provin la planta amb éssers vius amb aquests tipus de càncers, per així treure una conclusió de la investigació, ja que aquesta podria ser un descobriment molt important per el que s'evitarien moltes morts i disminuirien els costos de tractaments de càncer.

No hay comentarios:

Publicar un comentario