BENVINGUTS!

Benvinguts al nostre blog de Ciències del Món Contemporani (CMC). Publicarem en aquest blog tot el que farem durant aquest any: comentaris, conclusions i més.


Esperem que us agradi!


Imagen relacionada

domingo, 25 de noviembre de 2018

Pseudociència: L'astrologia


  • Què és pseudociència?
Pseudo representa allò que no és original, que es tracta d’una còpia o imitació. Quan s’afegeix a “ciència” per formar la paraula “pseudociència”, ens dóna a entendre que és una ciència que no es basa en fets comprovables, no segueix el mètode científic i per això diem que és una ciència “falsa”.


  • L’astrologia
Pitàgores creia que tot el que està a l’univers produeix una vibració única amb el seu moviment. D’aquí s’ha extret que:
El conjunt de vibracions formades quan un neix, formen una determinada harmonia musical que queda fixada a la nostra ment. S’anomena l’harmonia de l’univers.

Així doncs, quan vius al compàs de l’harmonia musical que es va crear quan vas néixer, estàs saludable. Però, quan la sintonia amb l’harmonia es trenca, emmalalteixes.
A partir d'aquesta afirmació, s'ha desenvolupat l'astrologia.

Hi ha hagut “metges” que fins que no sabien la posició de les estrelles al naixement del seu pacient, no li donaven cap medicina, ja que consideraven que si no sabien la disposició de la seva harmonia interior, no podien curar a aquella persona.

L’astrologia es va mantenir com a ciència (per tant indistingible de l’astronomia) fins el segle XVI, on Copèrnic i Galileu, principalment, van marcar l’inici de l’astronomia com a ciència i, per tant, l’astrologia com a pseudociència.



  • Científicament parlant
Les constel·lacions són formes ideades pels homes que recorden objectes o animals a partir de la posició de les estrelles. Aquesta posició de les estrelles és bidimensional, i si sortíssim de la Terra i les miressim des d’un altre planeta, les constel·lacions canviarien de forma o desapareixerien, ja que no es té en compte la dimensió de profunditat. També varien al llarg del temps, de manera que les constel·lacions actuals probablement siguin diferents d’aquí a 100.000 anys a la Terra.



L’astrologia té una visió geocèntrica de l’Univers, i el mètode dels astròlegs per fer astrologia segueix sent el mateix del de l’era antiga i premedieval. I de fet, no ha variat pràcticament en fonaments en els últims vint segles, tot i els avenços astronòmics i científics en la matèria.








Això ens confirma que l’astrologia és una pseudociència, ja que no evoluciona i manca de proves, de ser revisat i comprovat. Ens ho reafirma el fet que es basi en la posició de les estrelles quan naixem, en forces espirituals i invisibles, i que això ens marqui la forma de ser i de fer a llarg de tota la nostra vida, sense basar-se en cap fet ni raonament lògic. A més, normalment en una ciència el llenguatge és concret i específic, molt tècnic, i en l’astrologia s’utilitza un llenguatge confús, imprecís, ambigu.





Tot i que queda clar, si s’analitza, que l’astrologia es falsa i es basa en fets abstractes, hi ha molta gent que creu en ella i basa la seva vida al voltant de l’horòscop. És per aquesta gent que, encara que no tingui cap sentit seguir aquesta pseudociència avui dia, segueix viva i present a moltes vides.


  • Conclusions 

En aquesta imatge podem veure la base de l’astrologia.
Depèn de la posició de la Terra els astres que vegis cada nit, per tant les estrelles estan sempre allà i és la Terra la que deixa o no de veure’ls. Així, la vibració d’aquests cossos, com diria l’astrologia, està sempre i no només en un temps determinat que és quan es veu a la Terra. Per tant el fet que siguem d’una manera per la vibració dels cossos que veiem, és fals, perquè allà estan tant els que veiem en aquell moment, com els que no veiem.

D’aquesta manera podem veure que la mateixa astrologia es posa en dubte a sí mateixa quan apliquem la lògica actual en les seves pròpies mesures, i afirmar que efectivament és una pseudociència.


No hay comentarios:

Publicar un comentario