BENVINGUTS!

Benvinguts al nostre blog de Ciències del Món Contemporani (CMC). Publicarem en aquest blog tot el que farem durant aquest any: comentaris, conclusions i més.


Esperem que us agradi!


Imagen relacionada

domingo, 25 de noviembre de 2018

Pseudociéncia: teoria de la terra plana


  • Què és la Pseudociéncia?Es denomina Pseudociéncia a totes les formes d'afirmació, creença o práctica que aparenta ser científica sense ser-ho, és a dir, no segueix els pasos de verificació objectiva estipulats pel métode cinetífic.

  • Teoria de la terra plana
Consisteix en un petit col·lectiu de gent on raonen i creuen que la terra és plana. A més denuncien a certes agencies mundials amb reconeixement, com la NASA, que falsifiquen les seves dades i/o fotografíes del planeta creant un efecte de visió on es veu que la terra és rodona.








Aquesta pseudociència va néixer gràcies a l'escriptor anglès Samuel Rowbotham a partir de les conclusions derivades de l’experiment de nivell de Bedford.

Aquest experiment tracta de observar cert parts del riu Bedford, així afirmant que la terra és plana.
Aquesta agencia a variat molt en els anys que ha existit, un exemple és el nombre de afiliats a ella: antigament es té coneixement que hi havien uns 1800 afiliats al segle XIX, actualment no superen els 600 afiliats.
Antigament la agéncia si que tenia un cert poder ja que encara no es confiava molt de la ciéncia i s'optava per la fé. Al pas dels temps ha cambiat molt gràcies als avanços tecnológics, donant així arguments vàlids i comprovats demostrant que la terra és rodona, deixant obsoleta la idea de que la terra és plana.

No hay comentarios:

Publicar un comentario