BENVINGUTS!

Benvinguts al nostre blog de Ciències del Món Contemporani (CMC). Publicarem en aquest blog tot el que farem durant aquest any: comentaris, conclusions i més.


Esperem que us agradi!


Imagen relacionada

domingo, 25 de noviembre de 2018

Pseudociència: QUIROMÀNCIA


Què és una pseudociència?

Una pseudociència son totes aquelles afirmacions, creences o pràctiques que com el seu nom indica es presenten com a ciències però no ho son ja que no segueixen el mètode científic.

Resultado de imagen de pseudociencia

Què és la quiromància?

La quiromància, mes coneguda com a lectura de les mans, es el procés d’endevinar el futur a través de la lectura de les mans. Aquesta pseudociència es basa en l’estudi de les línies i la forma  de les mans, s’observen i revelen el perfil psicològic i fisiològic de la persona. La quiromància es practica a nivell mundial però varia segons la cultura. Segons la escola de palmistes la interpretació de les línies de les mans varia encara que no es una variació molt significant.
Resultado de imagen de MANO

Pensament científic

La comunitat científica diu que existeixen diverses relacions químiques entre gens inconnexos, vinculats a caràcters psicològics i fisiològics de les persones però no hi ha cap estudi que ho defensi.

Història

La quiromància te origen a Índia fa mil anys enrere  però s’estén per tota Euràsia molt ràpidament. En aquella època es van escriure libres com “Las Enseñanzas de Valmiki Maharshi sobre Quiromancia Masculina” on es parlava profundament del tema. Durant l’edat mitjana va se prohibit per la església catòlica.
Al 1839 hi va haver un ressorgiment de aquesta pseudociència i es va crea “La societat de la quiromància a Londres. Molts famosos d’avui en dia l’han provada encara que no  alguns no creien.
Resultado de imagen de historia quiromancia

Como llegir las mans?

La forma mes comú de llegir les mans es aquesta:
Resultado de imagen de quiromancia

Conclusió

En la meva opinió no trobo malament que aquesta pseudociència estigui present ja que en una fira del poble es pot permetre però sense que el que et pugui dir t’afecti i et canviï la vida.

Web grafia

https://es.wikipedia.org/wiki/Pseudociencia


No hay comentarios:

Publicar un comentario